Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om AIF Barrikaden Senior Herrar

Följ

Senior Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
AIF Barrikaden
Fotboll
Senior Herrar
Tabell
Lag M V O F P
1 Rosengård FF 22 15 3 4 48
2 Borstahusens BK 22 14 3 5 45
3 Husie IF 22 12 5 5 41
4 Furulunds IK 22 12 4 6 40
5 Uppåkra IF 22 12 4 6 40
6 Dalby GIF 22 10 2 10 32
7 Teknologkårens IF 22 9 4 9 31
8 AIF Barrikaden 22 9 4 9 31
9 Linero IF 22 7 4 11 25
10 Billeberga GIF 22 6 2 14 20
11 BK Fram 22 3 3 16 12
12 Skånekurd FF 22 2 4 16 10

Match

AIF Barrikaden

3 - 0
30 maj 2018
19:00

Linero IF

Referat

Referat: AIF Barrikaden - Linero IF

Startelva: Mikael L – Viktor T, Henrik Ni, Mattias A, Victor L – Jonas – Alex, Anders – Linus, Ahmed, Oskar W

Avbytare var Maksym som kom in i pausen som högeranfallare men efter bara 10 min i den positionen avslutade matchen i den mer centrala anfallaspositionen, Shershah som kom in som högeranfallare 10 min på andra halvlek och spelade i den positionen matchen ut samt Simon, Marius och Mikael K som spelade sista kvarten som vänsteranfallare, högermittfältare resp. vänsterback.

De allra första minuterna såg Linero lite halvgiftiga ut framåt medan vi inte riktigt fick till vårt spel och de hade också efter bara 10-15 sek ett friläge där det blåstes av för en tveksam offside. Det dröjde dock bara 5-10 min innan vi fick igång vårt spel med en hel del bra anfallskombinationer. Dock var det Linero som var närmast ett ledningsmål när de efter 16 min slog en frispark från långt håll i ribban.

Detta ribbskott skulle dock visa sig bli det sista i kategorin klara målchanser. De fick ett par frisparkar i hyfsade lägen men de, liksom de två hörnor de hade, slarvade de bort genom vad som verkade inövade kombinationer som helt misslyckades. De hade också ett par halvhyfsade lägen i andra halvlek när det redan stod 3-0 och matchen kändes väldigt avgjord men därutöver absolut inget som oroade det allra minsta.

Nog talat om Lineros insats. Efter den något trevande inledningen i matchens första 5-10 minuter började vi spela riktigt fin fotboll där vi, inte minst genom Viktors fina löpningar när han följde med upp i anfallen ledde till att vi kom till fina inläggslägen från högerkanten. Kanske inte riktigt lika mycket på vänstersidan men även där fyllde vi på och anföll på bred (i bokstavlig mening) front. Stundtals var det ren propagandafotboll när vi utnyttjade hela planen (eller rättare sagt deras planhalva eftersom vi befann oss på den en mycket stor del av tiden eftersom vi inte släppte till något bakåt) och varierade vårt spel på ett föredömligt sätt samtidigt som felpassen för dagen var oerhört få vilket man annars inte alltid kunnat säga i år, inte ens vid vissa av vinstmatcherna.

Vi gjorde också två mål, 1-0 av Ahmed i den 25:e min på passning från Oskar W och 2-0 i den 43:e min av Alex efter pass från Anders, innan domarens pipa ljöd för paus vilket borde vara efterlängtat i värmen. Ur vår synpunkt kunde den ju å andra sidan befaras komma vid fel tidpunkt just när vi spelade som bäst och utöver målen hade haft ett par utmärkta möjligeter att öka på målskörden. Alla vi som följer fotboll vet ju att en halvtidsvila ibland kan innebära underverk för det tidigare sämsta laget och få en match som verkat avgjord att svänga helt.

Redan från början av andra halvlek såg man dock att alla sådana farhågor var helt obefogade. Vi dominerade fullständigt från minut 1 och bara 9 min in på halvlek gjorde Ahmed 3-0 efter assist från Maksym efter ett jättefint anfall.

Det visade sig redan vid första halvlekens slut och också nu väldigt snart efter halvtidsvilan att vi nog ”malt ner” våra motståndare eftersom de, utan att det kunde skyllas på någon desperat offensiv från deras sida lämnade enorma ytor lite överallt på planen och med tanke på det var det faktiskt dåligt av oss att inte göra ett par tre mål till. Vi spelade fortsatt bra men kom med tanke på alla dessa ytor och tröttkörda motståndare till förvånansvärt få riktigt farliga chanser eller ens så jättemånga avslut. En gång var vi dock nära att ”måla” när en Maksym-boll från kanten via Shershah (?) hamnade hos en omarkerad Oskar W som sköt direkt med perfekt skruv runt målvakten men tyvärr klockrent i stolpen.

Totalt sett var segersiffrorna i underkant och vi hade ett fullständigt grepp om matchen i åtminstone 75 min (Linero ryckte upp sig en kort period runt halvtimmen av andra halvlek) och det var verkligen en gedigen insats från vår sida även om det kändes som att det inte bara var vår insats som gjorde att de nog inte riktigt nådde upp till sin normala standard.

Statistik: Hörnor: 5-3 Avslut på mål: 7-3 Avslut utanför: 5-2

Slutligen är det verkligen glädjande att det nu verkar ha skett ett efterlängtat genombrott när det gäller publiktillströmningen från våra supportrar. Efter att hela fjorårssäsongen – ja nästan ända sedan vi flyttade ut till Gullvik – varenda match tvingats åse en större bortapublik än vår egen bestående av max 10 personer kunde jag förra matchen plötsligt räkna till inte mindre än 20 identifierbara (kan ha varit fler) Barrikadensupportrar och nu hade denna siffra växt till 25. Låt oss hoppas att det inte bara beror på det osannolikt vackra vädret.

Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Ahmed Kaheel 1 2 0 0 0 0
Anders Folkesson 1 0 1 0 0 0
Maksym Romanko 1 0 1 0 0 0
Marius Selvik Bentzon 1 0 0 0 0 0
Mattias Andersson 1 0 0 0 0 0
Shershah Ewazzada 1 0 0 0 0 0
Simon Marke Gran målvakt 1 0 0 0 0 0
Viktor Törnkvist 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

fre 21 sep 2018, 19:00 Linero IF - AIF Barrikaden 1 - 0